Zostaliśmy członkiem Polskiej Organizacji Franczyzodawców oraz zdobyliśmy certyfikat Solidny Franczyzodawca
SO! COFFEE to po prostu dobra kawa…
Idealne miejsce na chwilę relaksu, na przerwę w trakcie dnia lub na spotkanie ze znajomymi. Kawiarnie SO! COFFEE to także szeroki wybór pysznych ciast, doskonałych kanapek i sałatek, wypiekanych na miejscu gofrów, różnorodnych naleśników, świeżo wyciskanych soków oraz naszych lodów marki Furore!
Dlaczego SO! COFFEE jest wyjątkowe?
Wyjątkowość naszej marki opieramy przede wszystkim na ludziach. W myśl zasady gościnności, każdy Gość odwiedzający SO! COFFEE musi poczuć się dobrze. Tworzymy w miejscu unikalną, różnorodną atmosferę. Nie dystansujemy żadnej z potencjalnych i obecnych grup docelowych. Kawiarnie są ciepłe, wygodne i nowoczesne. Projektowane na specjalne zamówienie meble, niebanalne połączenia kolorów tworzą wyjątkowe i oryginalne wnętrza.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Gości SO! COFFEE wyszło poza format standardowej kawiarni oferując nie tylko doskonałą kawę, ale również szeroki asortyment produktów takich jak:
• kanapki
• sałatki
• ciasta
• quiche
• soki świeżo wyciskane
• gofry wypiekane na miejscu
• lody własnej marki Furore!
Dlaczego franczyza z SO! COFFEE?
Koncepcja rozwoju SO! COFFEE przygotowana została w 2 formatach:
– wyspa
– kawiarnia
Optymalna wielkość dla lokalu to 70m2, natomiast dla wyspy 40 m2. Jednak możemy się wpasować w prawie każdą dostępną powierzchnię.
SO! COFFEE oferuje swoim Franczyzobiorcom pełne wsparcie mające na celu ułatwienie startu biznesu oraz zapewnienie stałego i zrównoważonego przychodu:
• oferujemy sprawdzony know-how
• mocne wsparcie marketingowe dzięki ogólnopolskiej promocji sieci
• wsparcie szkoleniowe
• przygotowanie projektu budowlanego i aranżacja wnętrza lokalu
• wyposażenie lokalu w potrzebny sprzęt
Etapy otwarcia lokalu:
• znalezienie lokalu oraz analiza finansowa
• podpisanie umowy franczyzowej oraz wybór sposobu finansowania inwestycji
• przygotowanie projektu architektonicznego i technologii
• montaż, zatowarowanie, przeszkolenie personelu oraz właściciela
• akcja promocyjna oraz oficjalne otwarcie lokalu
Koszt inwestycji:
• Minimalna kwota: od 290 000 zł (w zależności od wielkości lokalu i koniecznych do przeprowadzenia prac)
• Opłata wstępna: 30 000 zł (w tej opłacie zawierają się m.in. koszty projektów, szkolenia, HACCP, część marketingu „przedotwarciowego”)
• Opłata bieżąca: 5% sprzedaży netto
• Opłata marketingowa: brak
Profil franczyzobiorcy:
Wszystkich zainteresowanych przygotowujemy kompleksowo do zarządzania kawiarni. Zależy nam jedynie, aby potencjalny franczyzobiorca był zaangażowany, ambitny i przede wszystkim nastawiony na sukces! Nie wymagamy doświadczenia w branży gastronomicznej oraz wykształcenia pod tym kątem.
Dane kontaktowe do osoby odpowiedzialnej za franczyzę:
Grzegorz Łyczak g.lyczak@lagardere-tr.pl
Skontaktuj się z nami